over 'Boer' Hans

Zorgboerderij ‘Boer’ Hans is ontstaan uit een ouwerwets, traditioneel boerenbedrijf met 120 scharrelkippen en 6 ha akkerbouw. Hiervan is een groot stuk voor de kerstbomen. Er is een mooie groentetuin, waar zeker 20 soorten groenten verbouwd worden. (Tuinbonen, peulen, boontjes, diverse koolsoorten en uien). In de boerderijwinkel van ‘Boer’ Hans kunt u al deze lekkere en gezonde producten kopen. Er is een kruidentuin en er zijn diverse bloemperkjes.

Zorgboerderij ‘Boer’ Hans heeft diverse dieren waaronder een aantal sierkippen, ganzen, konijnen en 2 pony’s. Verder een lieve hond Vaika.

Bij ‘Boer’ Hans kunnen hulpboeren meewerken bij de vele werkzaamheden die op de boerderij voorkomen. Je kunt de scharreleieren rapen of de kippen voeren. De dieren borstelen of de stal uitmesten. In de kruiden– en groentetuin zijn heel veel karweitjes. Denk maar aan het zaaien, onkruid wieden, schoffelen en oogsten. Er is een winkel waar alle producten verkocht worden. Daar moet alles er netjes uitzien en er worden geregeld klanten geholpen. Ook het erf en de boerderij vragen veel onderhoud zoals gras maaien, schoffelen, harken enz. In de kantine kan koffie en/of thee gezet worden voor de pauze. Of een lekker verse soep gemaakt voor ‘s middags bij het brood. Even geen zin of puf om iets te doen? Het overdekte terras van de zorgboerderij biedt de mogelijkheid lekker te genieten van de mooie omgeving.